A betonkeverő telep

Két évtizedes múltra tekint vissza cégünk, a Somogy megyében működő Novics és Társa Közműépítő Kft. Betonkeverő telepünk a Nagyatád déli részén elhelyezkedő ipartelepen található.

teljes cikk

Korszerű betonozás a mezőgazdaságban

A mezőgazdaságban és az ipari építkezéseken történő betonozás során is fontos követelmény a beton megfelelő minőségű bedolgozása. Általános tapasztalat, hogy a nem minősített betonból készült felület idő előtt tönkremegy: a beton felkopik szétmállik, berepedezik, rosszabb esetben eltörik és felporzik. Ez a nem megfelelő keverési arányoknak, valamint a betonozás nem megfelelő kivitelezésének tudható be.

teljes cikk

Betonozás otthon: így a legjobb!

Az otthoni betonozás során leggyakrabban előforduló hibákat a nem megfelelő alapanyagok használata, illetve ezen alapanyagok keverési aránya okozza. Mivel a beton nem bírja megfelelően a terhelést, ezért: felkopik - hibás cementtartalom; eltörik – rossz a keverési arány...

teljes cikk

Mixerbeton gyártás és szállítás kedvező áron

Miért előnyösebb mixerbetont rendelni a hagyományos előállítású betonnál?

teljes cikk

Betonozás árak: kézi keverés vagy mixerbeton?

A szüleink, nagyszüleink idejében kézzel keverték a betont mind az otthoni, mind a mezőgazdasági építkezéseken, mert más módszer, más technológia nem állt rendelkezésükre. Napjainkban azonban a modern betonkeverő telepek kis és nagy mennyiségben is képesek egyenletes minőségű, általános vagy akár speciális igényt (fagyálló, saválló) kielégítő betont biztosítani a kézi keveréshez képest kedvezőbb áron. A betonozás átalakult, ahogyan a betonozás árak is.

teljes cikk

Beton keverési arány

Cikkünkben bemutatjuk a kézi betonkeverés leggyakoribb receptjének arányait és kitérünk a betonkeverő telepi 60-80 recept által biztosított lehetőségekre is.

teljes cikk

Aljzatbeton, így készíts jót, s jól!

A betonozás, különösen az aljzatbeton készítése nagy gondosságot és odafigyelést igénylő feladat. Elsősorban a betonkeverék pontos összetételét kell meghatározni annak függvényében, hogy milyen funkciókat, igényeket kielégítő aljzatbeton szerkezetet is szeretnénk építeni. Abban az esetben, ha pl. egy kocsibejárót tervezünk, amely átnyúlik egy árkon, akkor számításba kell venni azt is, hogy évente 1-2 alkalommal (pl. ha tüzelőt szállítanak vagy szennyvizet ürítenek) be kell állni az udvarba kb. 20 tonnás teherautóval. Milyen teherbírású beton felel meg ennek a célnak?

teljes cikk

Készbeton gyártás és szállítás kedvező áron

Gyorsan kész van, nagy teljesítményű, minősített keverőüzemünk 1 perc alatt képes 1 m3 készbeton előállítására.

teljes cikk